I 2022 vil skatteklasserne forblive de samme som i 2021. Inflationsjusteringer vil dog blive anvendt på dit afkast, så tjek med din skatteforbereder for mere information. Du kan overveje at tjekke med din stat for at se, om der er forskelle mellem de føderale og statslige skatteklasser. Det samme gælder for indgivelse af en fælles selvangivelse. Skattesatserne vil variere lidt for enkeltfiler og fælles filer.
Skatteklasser

Ved at forstå forskellene mellem skatteklasser for 2021 og 2022 kan du bedre forberede dig på det kommende år. Skattesatserne for 2021 og 2022 forbliver de samme, men skatteklasserne vil have ændret sig lidt, ligesom standardfradragene. Derudover vil skattesatserne for 2022 blive justeret for inflation, så du kan ende i en anden skatteklasse end i indeværende år. Ikke desto mindre vil dette ikke påvirke det beløb, du betaler i skat, hvis du indgiver i skatteåret 2022.
Tabeller over tilbageholdelse af indkomstskat

IRS har netop frigivet opdaterede tabeller over tilbageholdelse af indkomstskat for 2022, som arbejdsgivere kan bruge til at beregne føderale indkomstskatter tilbageholdt fra deres medarbejderes lønninger. Tabellerne viser også beskæftigelsesskattesatserne, som kan ændres hvert år og vil påvirke, hvor mange penge der tilbageholdes fra en medarbejders lønseddel. Arbejdsgivere skal følge med disse ændringer for at sikre, at de får det korrekte beløb i skat tilbageholdt fra medarbejdernes lønsedler.
Marginalskattesats

Det næste skatteår begynder i januar, hvilket er et godt tidspunkt at vurdere din økonomiske situation. Hvis du er gift, er det tid til at se på din marginalskatteprocent i 2022. Hvis din ægtefælle tjener mere, end du gør, kan du muligvis drage fordel af en særlig lånerente, der er foreskrevet for første kvartal af 2022. Der er dog nogle trin, du skal tage i januar for at minimere din skatteregning.
Enkelt filer

Internal Revenue Service (IRS) annoncerede for nylig de nye skatteklasser for 2022. Disse parenteser adskiller sig efter skattepligtig indkomst og skatteyderstatus. Ændringerne fra det foregående år afspejler inflationen, hvilket kan skubbe dig ind i en højere skatteklasse hvert år. For at planlægge fremad skal du bruge de nye skatteklasser i 2022 som vejledning. Hvis du tror, du er i en lavere skatteklasse nu, kan du overveje at indgive separat næste år.
Gifte sager

IRS annoncerede skatteklasserne for 2022. De syv skatteklasser forbliver de samme, men skæringsbeløbene er blevet forhøjet for at afspejle inflationen. De beløb, du betaler, afhænger af din arkiveringsstatus og indkomst. Her er nogle tips til beregning af din skattepligt i 2022. Dette er gode nyheder for ægtepar, der er på kanten af at indgive fælles, men ikke er helt klar til at ændre deres status. IRS frigav de nye parenteser for skatteåret 2022 i slutningen af januar.
Kredit for arbejdsindkomst

De maksimale og minimale beløb for arbejdsindkomst for at kvalificere sig til lønindkomstkreditten er beskrevet i IRS-tabellerne for linje 1 og linje 2 på 1040. Afhængigt af indtjeningsbeløbet og antallet af kvalificerede børn i en familie kan denne kredit være så meget som $ 1.350 pr. Måned for en person eller $ 2.260 pr. Måned for et ægtepar. For at kvalificere dig til kreditten skal du have arbejdsindkomst og et gyldigt personnummer.